Skip links

Λέμε Ναι στο καλοκαίρι που έρχεται!

Ναι, το γνωρίζουμε!!!Μυρίζει ,είναι σχεδόν εδώ, αχνοφαίνεται στο δειλινό και σκάει απο τον καημό του να ξεπροβάλλει και να μας γεμίσει με μοναδικές στιγμές που μόνο αν βάλουμε στόχο θα τις απολαύσουμε! Σωστά, καταλάβαμε! Το καλοκαιράκι μας είναι σχεδόν εδώ……..μα εμείς φάγαμε-ιδιαίτερα τις εορταστικές μέρες του Πάσχα, σα να μην υπάρχει Ιούλιος…και τώρα διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο το λευκό εφαρμοστό τζιν δεν μας κουμπώνει αλλά ούτε εκείνο το ονειρεμένο μαγιό που χαζεύουμε με τις ώρες κάθε φορά που περνάμε από το μαγαζί ,θα καταφέρει να γίνει δικό μας!

Εκείνη, λοιπόν τη στιγμή ,πρέπει να κλείσουμε σφιχτά τα μάτια να κοιτάξουμε το τέρμα και να πούμε« όχι ακόμα ένα αδιάφορο καλοκαίρι» .Δεν πρέπει να είμαστε πάλι εμείς ”οι τελευταίες ξαπλώστρες” στις πλαζ .Αντιθέτως ,μπορούμε να φορέσουμε εκείνο το μαγιό, ναι μπορούμε ,και επιπλέον, μπορούμε να στρώσουμε την πετσέτα μας δίπλα στο κύμα με καμάρι και εγωισμό. Αν και δεν υιοθετώ τον εγωισμό ως στάση ζωής εντούτοις υπάρχουν και στιγμές που είναι ο καλύτερος σύμβουλος! Ας, οργανωθούμε λοιπόν…………ετοιμάζοντας όχι μόνο το σπίτι με τα καλοκαιρινά του αλλά και την ίδια μας την ψυχολογία!

Αρχικά, φροντίστε να αδειάσετε το ψυγείο και το ντουλάπι απ’ότι μπορεί να σας γεμίσει με περιττές θερμίδες! Σίγουρα έχουν περρισέψει πασχαλινά κουλούρια και λίγο από εκείνο το καταπληκτικό τσουρέκι με τη γέμιση πραλίνας. Όμως,είναι βασικό να απαλλαγούμε από κάθε πειρασμό που θα μας βγάλει εκτός προγράμματος .Άλλωστε, ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα που μας προσφέρει πληθώρα γευστικών φρούτων και λαχανικών. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα αισθήματα ενοχής, καθώς δε χρησιμεύουν σε τίποτα και αποφύγετε αυστηρές δίαιτες και διατροφικά προγράμματα. Μάθετε να τρώτε απ’ όλα και δημιουργήστε ένα υγιές και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που θα σας βοηθήσει να αποτοξινωθείτε από τις υπερβολές των γιορτών.

Σε δεύτερο στάδιο και ίσως το πιο βασικό, γεμίστε με νερό. Αυτό που πρέπει να συμπεριλάβετε άμεσα στη διατροφή σας, χωρίς να χάσετε χρόνο, είναι το άφθονο νερό. Το νερό μας βοηθά να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα στην πραγματική και την «ψεύτικη» πείνα, δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού και βοηθά το σώμα μας να λειτουργήσει στο μέγιστο, ενώ παράλληλα κάνει καλό στο δέρμα μας. Επίσης, φροντίστε να κοιμάστε 8 ώρες την ημέρα, καθώς το να προσπαθείτε να χάσετε βάρος με λίγες ώρες ύπνου είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Τέλος, μειώστε το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά. Το σώμα σας θα σας «ευχαριστήσει» γι’ αυτό.

Ο καιρός έφτιαξε. Το απόγευμα μεγάλωσε. Βρείτε ξανά όρεξη για γυμναστική, ξεκινώντας κάτι καινούργιο. Μαζί με τις υπερβολές στη διατροφή σας, κατά τις ημέρες του Πάσχα, το σίγουρο είναι ότι εγκαταλείψατε και το γυμναστήριο. Μια άλλου είδους προπόνηση λοιπόν, μπορεί να σας επαναφέρει το ενδιαφέρον για τη γυμναστική. Δοκιμάστε Zumba, aqua aerobics, μαθήματα χορού ή tai chi και «χρησιμοποιήστε» το Πάσχα ως μια κινητήρια δύναμη για να κάνετε κάτι διαφορετικό. Ακόμα και αν δεν υπάρχει χρόνος για γυμναστήριο, ξεκινήστε τις βόλτες…Δεν υπαρχει μεγαλύτερη απόλαυση από έναν περίπατο στο πιο κοντινό σας πάρκο.Όχι μόνο θα αισθανθείτε καλύτερα αλλά θα αποφορτίσετε τον οργανισμό σας,γεμίζοντας οξυγόνο και θετική ενέργεια!

Μην τσιμπολογάτε! Μη τρώτε μπροστά από την τηλεόραση. Ακόμα και αν θέλετε απλά κάτι να τσιμπήσετε, στρώστε το τραπέζι, καθίστε σε αυτό και φάτε με την ησυχία σας.Το ένα γεύμα την ημέρα, σίγουρα δεν κάνει καλό, ενώ τα 5 μικρογεύματα την ημέρα, είναι αυτό που προτείνουμε οι περισσότεροι διατροφολόγοι.

Μειώστε την επιθύμια για γλυκό καταναλώνοντας άφθονα φρούτα, τα οποία περιέχουν φυσικά σάκχαρα ικανά να αναπληρώσουν την τάση μας για γλυκό. Σε στιγμές υπογλυκαιμίας επιλέγουμε κάποια από τις ακόλουθες εναλλακτικές, που μας γλυκαίνουν χωρίς να μας παχαίνουν:

  • 1 φέτα ψωμί πολύσπορο με μαργαρίνη και μέλι ή μαρμελάδα
  • Ζελέ light με φρέσκα φρούτα
  • Γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς
  • Μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως με φρούτα ή με σοκολάτα
  • Αποξηραμένα φρούτα με ανάλατους ξηρούς καρπούς

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να μας καταβάλλει πανικός επιλέγοντας μία «ανορθόδοξη» μέθοδο: «αποτοξίνωση», «μονοφαγία» κλπ, προκειμένου να επιτύχουμε γρήγορη απώλεια βάρους. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι «ανορθόδοξες» δίαιτες προκαλούν κυρίως απώλεια υγρών και όχι λίπους. Για το λόγο αυτό δεν παρουσιάζουν μόνιμο αποτέλεσμα και πολλές φορές γίνονται επικίνδυνες για την υγεία.Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά, είναι η δίαιτα. Και το πρώτο συναίσθημα που μας δημιουργεί η σκέψη της, είναι η άρνηση και το άγχος. Το ιδανικό είναι να φτιάξουμε ένα διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες μας, το οποίο θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε ευκολότερα.

Ας κάνουμε λοιπόν πραγματικότητα τις διακοπές των ονείρων μας φορώντας εκείνο το λευκό παντελόνι…και θα τα καταφέρουμε να ντύσουμε στα λευκά την υγεία μας για μια ζωή καταγάλανη γεμάτη χρώματα!

 

Με εκτίμηση

Η ομάδα του GaiasDiet

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας.
Αρχική
Λογαριασμός
Καλάθι
Αναζήτηση