Skip links

Για πάντα αδύνατες

Πρακτικές συμβουλές που θα διορθώσουν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σου και φυσικά θα ΚΑΨΟΥΝ το λίπος που δεν σου είναι απαραίτητο:


– Επέλεξε σωστά τα ροφήματα που βάζεις στο καθημερινό σου μενού
. Αντί για αναψυκτικά, προτίμησε καλύτερα ροφήματα που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση τόσο του μεταβολισμού, όσο και την μεγαλύτερη πρόσληψη αντιοξειδωτικών. Μην προβληματίζεσαι για το μέρος που θα τα βρεις! Τα έχεις ήδη μπροστά σου. Καφές (ελληνικός ή στιγμιαίος), πράσινο τσάι, ρόφημα κρόκου Κοζάνης, ρόφημα κακάο χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και λιπαρά είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σου.

– Η λύση δεν είναι η λυμοκτονία! Αν προτιμάς να μείνεις νηστική από τύψεις για την χθεσινή κραιπάλη ή το γλυκό στο οποίο δεν αντιστάθηκες δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Φρόντιζε να καταναλώνεις κάτι, έστω και ένα σνακ κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Αν πέσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, παρατηρείται υπερέκκριση ινσουλίνης με αποτέλεσμα ό, τι καταναλώνεις να αποθηκεύεται σε λίπος, καθώς επίσης αυξάνονται και οι τάσεις βουλιμίας, δηλαδή κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας φαγητού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

– Άλλαξε τα τρόφιμα με άλλα πιο υγιεινά. Καμιά τροφή δεν είναι απαγορευμένη. Όμως υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να γίνουν και πιο υγιεινά. Λευκό αλεύρι, ψωμί ή άλλα προϊόντα μπορούν να αντικατασταθούν με ολικής άλεσης. Μπορείς να πάρεις το πρωινό σου με μαργαρίνη και όχι με βούτυρο ή να φροντίζεις τα γαλακτοκομικά σου να είναι πάντα με χαμηλά λιπαρά.

– Απόφυγε τους απλούς υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζάχαρη, σιτάρι) που προκαλούν υπερέκκριση ινσουλίνης. Αντικατάστησέ τους με καστανό ρύζι, καστανή ζάχαρη, ψωμί/δημητριακά/ζυμαρικά ολικής άλεσης. Έτσι αυξάνεται ομαλά το σάκχαρο στο αίμα και το αίσθημα κορεσμού έρχεται πιο γρήγορα. “Επιπρόσθετα, η αυξημένη περιεκτικότητα των τροφίμων ολικής αλέσεως σε σύνθετους υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες συνεχίζουν να τροφοδοτούν τον εγκέφαλο σταδιακά με γλυκόζη και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης” .

– Πρόσθεσε στην καθημερινότητά σου τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες που προκαλούν τον κορεσμό, όπως είναι το αυγό, ψάρι, κόκκινο κρέας (σε λογικές ποσότητες, άπαχο και μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα) και κοτόπουλο.

– Μη ξεχνάς ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην αποβολή λίπους και στη ρύθμιση της δυσκοιλιότητας.

– Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα. Μια αερόβια άσκηση 30′ λεπτών θα συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του κοιλιακού λίπους.

 Καταναλώνετε 2-3 φορές εβδομαδιαία ψάρια: η υψηλή περιεκτικότητα των ψαριών σε ω-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

Ιωάννα Βασιλακοπούλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας.
Αρχική
Λογαριασμός
Καλάθι
Αναζήτηση