Skip links

Ας  ταξιδέψουμε μέσα από εναλλακτικά ροφήματα  δροσιάς

Aνεμιστήρας και κλιματιστικό στην ένδειξη “on”….Εμείς αντιθέτως στην ένδειξη “off”…!Ατονία και κούραση χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο μας έχουν καθίσει στο καναπέ  χωρίς να έχουμε καμία διάθεση για τίποτα. Φταίει η ζέστη, φταίει το γεγονός ότι το μυαλό μας βρίσκεται στην πιο κοντινή παραλία ή ακόμα για τους πιο τυχερούς στις διακοπές που έχουν σχεδιάσει, δεν ξέρω! Γνωρίζω όμως ότι πρέπει να δώσουμε στον οργανισμό μας λίγη ενυδάτωση ακόμα! Ακούμε συνέχεια «μην ξεχνάτε το νερό ή πιείτε πολύ νερό λόγω καύσωνα», αλλά θέλουμε και κάτι άλλο…Κάτι δροσερό, χωρίς θερμίδες, να μας δροσίζει μεν αλλά να μην γεμίσουμε με στοιχεία που δεν χρειαζόμαστε και πόσο μάλλον τώρα, που θέλουμε να φορέσουμε εκείνο το λευκό μαγιό που από το Πάσχα ονειρευόμαστε!

Ενυδάτωση  είναι  το νερό ,βοηθά στη μεταφορά των βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα. Το πόσιμο νερό προλαμβάνει την πέτρα στα νεφρά, προβλήματα στο συκώτι, δυσκοιλιότητα, αφυδάτωση και κόπωση. Όμως εγώ και σίγουρα και εσείς μαζί μου, θέλουμε εκείνο το διαφορετικό. Ο ουρανίσκος μας ζητάει μια διαφορετική νότα…Ας ταξιδέψουμε λοιπόν μέσα από εναλλακτικά ροφήματα!

Βήμα πρώτο «Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι»

Άσπρα, μαύρα, πράσινα δροσιστικά γεμάτα παγάκια και αρωματικά φυλλαράκια μέντας και φέτες λεμονιού. Μελέτη έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού, το οποίο είναι πλούσιο σε έναν τύπο πολυφαινόλης τις κατεχίνες, μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση μείωσης του κοιλιακού λίπους. Οι κατεχίνες βελτιώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και βοηθούν στην προστασία έναντι της νόσου του Alzheimer και ορισμένων μορφών καρκίνου. Προσοχή στο “τσάι του εμπορίου”. Δυστυχώς προς έκπληξη όλων μας το κρύο τσάι του εμπορίου που βρίσκεται στα ψυγεία των super market δεν έχει καμία σχέση με το φυσικό βότανο με τις θεραπευτικές ιδιότητες. Μια ανεξάρτητη ανάλυση διαπίστωσε ότι πολλά από τα ροφήματα τσαγιού που βρίσκονται στην αγορά ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για τους μεταποιημένους χυμούς και τα αναψυκτικά, στην πραγματικότητα είναι μια άλλη μορφή του αναψυκτικού και σε ορισμένες μάρκες έχει περισσότερη ζάχαρη ακόμα και από τα αναψυκτικά τύπου Cola. Ένα μπουκάλι το οποίο είναι κατασκευασμένο από εκχύλισμα τσαγιού, περιείχε 170mg των φλαβονοειδών στη φιάλη των 500 ml. Ένα απλό φακελάκι τσαγιού διαλυμένο σε μια κούπα νερού θα παραδώσει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών!

Βήμα δεύτερο «και πίνω μπύρες???»

Καλοκαίρι χωρίς μπύρα και το αντίστροφο δεν γίνεται!

Μία πράσινη και μια κόκκινη ακούμε σε κάθε ταβέρνα σε κάθε καλοκαιρινή εξόρμηση. Έτσι τις μάθαμε! Έτσι τις ζητάμε! Εγώ φωνάζω όμως κόκκινη….Όχι δεν προτιμώ την γνωστή ξανθιά σε όλους μας αλλά αντικαθιστώ την μπύρα μου με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Γνωρίζουμε ότι το καλοκαιράκι θέλει τα λευκά του και συνεπώς και λευκό κρασί αλλά τα κόκκινα σταφύλια με την  ρεσβερατρόλη παρέχουν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει την ιδιότητα να μειώνει το οξειδωτικό στρες και να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες. Κι αυτό σημαίνει ευεξία, ομορφιά και αδυνάτισμα. Άλλωστε η “μαγική” ρεσβερατρόλη συμβάλλει στην οξείδωση των λιπιδίων των κυττάρων, κάτι που με απλά λόγια σε βοηθά να κάψεις περισσότερο λίπος. Δε λέω να την πιούμε την μπυρίτσα μας. Ένα ποτήρι αρκεί και όχι πάντα γιατί η μπύρα+ κοιλιά γνωρίζουμε πού οδηγεί!

Βήμα τρίτο «βάλε φαντασία στο μπλέντερ»

Γινόμαστε δημιουργικοί… απλώνοντας το χέρι στο καλάθι με τα φρούτα και τα λαχανικά που δόξα τον Θεό στην Ελλάδα το καλοκαίρι είναι ατελείωτα και πατάμε το κουμπί! Ποιός δεν λαχταρά ένα δροσερό smoothie, ένα φρέσκο χυμό φρούτων και λαχανικών….ναι σαν και αυτά που μας σερβίρουν στα νησιά. Ας φέρουμε το νησί στο μπαλκόνι μας, ετοιμάζοντας special cocktail και smoothies για εμάς και τους φίλους μας! Και στο σημείο αυτό θα μοιραστώ μαζί σας ένα αγαπημένο μου χυμό δύο ξυνόμηλα ένα αγγούρι και σπανάκι που όχι μόνο δίνει κορεσμό αλλά βοηθάει στην αύξηση του μεταβολισμού και καύση του λίπους .Ανακάλυψε και εσύ τον δικό σου cocktail για ένα μαγικό καλοκαίρι

Η ομάδα του GaiasDiet

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας.
Αρχική
Λογαριασμός
Καλάθι
Αναζήτηση