Skip links

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (World Food Day)

Κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (World Food Day).
Στόχος είναι η παγκόσμια ευαισθητοποίηση και δράση αναφορικά με την ανάγκη για εξασφάλιση μιας υγιεινής διατροφής για όλους.
Η παχυσαρκία δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής ή εμφανισιακού status. Πάνω απ’ όλα είναι πρόβλημα υγείας. Κοινωνική πανδημία. Προσωπική «αδυναμία».
Κι όμως υπάρχει λύση!
Μάθετε να τρώτε: Η παχυσαρκία φανερώνει ακριβώς την έλλειψη αυτής της γνώσης. Φύγετε από τη συνήθεια της γεύσης, ελάτε στη συνειδητή επιλογή της τροφής.
Ο μόνος τρόπος για να νικήσετε τον «εχθρό» που λέγεται πάχος είναι να μάθετε να τον αντιμετωπίζετε καθημερινά.
Η τάση για παχυσαρκία είναι συνήθως κληρονομική και ισόβια.
Γι’ αυτό η ενημέρωση και η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών αποτελεί σημαντικό παράγοντα της ατομικής και παράλληλα της Δημόσιας υγείας.Η ομάδα του Gaiasdiet παρευρέθηκε στην εκδήλωση τις ΙΦΝΕ με σκοπό να ενημερώσει το κοινό.

Τρία εκατομμύρια τετρακόσιοι άνθρωποι στην Ευρώπη (10 εκατομμύρια παγκοσμίως) και μεταξύ αυτών Έλληνες και Ελληνίδες ζουν με τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές και ως Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ).

Με τις ΙΦΝΕ να αυξάνονται και να επηρεάζουν κυρίως νέους σε ηλικία εργασίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ (Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου), η Πανευρωπαϊκή οργάνωση ασθενών με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα European Federation of Crohn’s and Colitis’ Associations (EFCCA), μαζί με τα 45 μέλη της, μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC, και άλλες οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο ενώνουν τις προσπάθειές τους γύρω από την καμπάνια “IBD has no age“, εστιάζοντας στην επίδραση των ΙΦΝΕ σε ασθενείς 60 ετών και άνω.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας.
Αρχική
Λογαριασμός
Καλάθι
Αναζήτηση