Skip links

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Λόγω Διατροφής σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα  στο τμήμα εφαρμοσμένη διατροφή και προαγωγή υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας στο πλαίσιο μεταπτυχιακής έρευνας με τίτλο «Συσχέτιση της χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής, της συμμόρφωσης στη μεσογειακή διατροφή και της εμφάνισης υποτροπής νόσου σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού» προσκαλεί τα άτομα με τη συγκεκριμένη νόσο σε ένα ΔΩΡΕΑΝ διατροφολογικό Check  Up  όπου θα περιλαμβάνει:

1.Εξειδικευμένες μετρήσεις και αποτίμηση διατροφικών συνηθειών με στόχο την αξιολόγηση

  • Σωματικής κατάστασης
  • Διατροφικών συνηθειών
  • Εκτίμηση κινδύνου υγείας βάσει κατανομή σωματικού λίπους
  • Συμπλήρωση ερωτηματολογίου

2.Ενημέρωση

  • Τα αποτελέσματα από την αξιολόγηση της σωματικής κατάστασης και των διατροφικών συνηθειών θα παρουσιάζονται σε ατομική φόρμα αποτελεσμάτων ,η οποία επιπλέον περιλαμβάνει συστάσεις και υποδείξεις ανάλογα τα αποτελέσματα του κάθε ατόμου.

3)Παρέμβαση Το Διατροφολογικό Check  Up   παρέχει τη δυνατότητα να λαμβάνεται δωρεάν προσωπικές συμβουλές διατροφής για την βελτίωση της σωματικής κατάστασης και διατροφικών συνηθειών.

Αναδυόμενο Ζήτημα

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας το 2020 στην Ελλάδα καταγράφηκαν 7.772 περιπτώσεις ασθενών με καρκίνο του μαστού. Η λέξη «καρκίνος» ακόμη και σήμερα, που η εξέλιξη της επιστήμης και ειδικότερα της Ιατρικής έχει τόσο εξελιχθεί, εξακολουθεί να προκαλεί άγχος και αγωνία στον άνθρωπο, και αυτό γιατί παραμένουν αδιευκρίνιστες οι αιτίες που τον προκαλούν και τα θεραπευτικά μέτρα. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή παραμένει η βέλτιστη προσέγγιση για την επαρκή πρόσληψη βασικών μικροθρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα συμπληρώματα παρουσιάζουν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση βιταμινών και μετάλλων.

Συγχρονική μελέτη παρατήρησης σε 827 επιζήσαντες διαφόρων τύπου καρκίνου έδειξε ότι το 74% των γυναικών με καρκίνο του Μαστού έκανε λήψη συμπληρώματος διατροφής με κύριο λόγο την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού αλλά και για περαιτέρω προστασία από τη νόσο.

Μελέτη παρατήρησης 900 επιζώντων με κακοήθεια όπου πάνω από τα δύο τρίτα του δείγματος ήταν υπέρβαροι (ΔΜΣ > 25 kg/m2), και το 28% ήταν παχύσαρκοι (ΔΜΣ > 30 kg/m2) ανέφεραν ότι κατανάλωναν συμπλήρωμα διατροφής σε ποσοστό 73%. Πιο συχνή κατανάλωση παρατηρήθηκε στις πολυβιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ασβέστιο ή βιταμίνη D και φυτικά σκευάσματα. Μόλις μερικές τυχαιοποιημένες δοκιμές έχουν ελέγξει την προστατευτική επίδραση των πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων το κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία που αναφέραμε συνοπτικά τα συμπληρώματα διατροφής στην έκβαση της νόσου απασχολούν την επιστημονική κοινότητα. Τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι ελλιπή και  η  βοήθεια σας  πολύτιμη αφού θα δοθούν περισσότερα δεδομένα για  την αξιολόγηση της χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής  σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και την έκβαση της νόσου. Τέλος, η δημοσίευσή τους θα πληροί τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας στην κλινική πράξη (ιατρικό απόρρητο).

Ο σκοπός της μελέτης αφορά :

  1. Η τακτική χρήση συμπληρωμάτων διατροφής από γυναίκες με καρκίνο του μαστού σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο υποτροπής της νόσου.
  2. Η υψηλή συμμόρφωση γυναικών με καρκίνο του μαστού στη Μεσογειακή Διατροφή (ΜΔ) σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο υποτροπής της νόσου.
  3. Η τακτική χρήση συμπληρωμάτων διατροφής σε συνδυασμό με υψηλή συμμόρφωση στη ΜΔ από γυναίκες με καρκίνου του μαστού σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο υποτροπής της νόσου.

Παρακαλείτε η συμμετοχή όλων είτε τηλεφωνικώς είτε διαζώσης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με: Κύριος Ερευνητής: Βασιλακοπούλου Ιωάννα τηλ. επικοινωνίας: 6947612977, 2610316155 email:info@gaiasdiet.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας.
Αρχική
Λογαριασμός
Καλάθι
Αναζήτηση